Workshopok, tréningek

A fenntarthatóbb élelmiszer-előállítás első lépése vállalati szinten a megfelelő háttértudás megszerzése és naprakészen tartása, hiszen az élelmiszer-előállítás kapcsán az elmúlt években jelentős fejlődés ment végbe ezen a területen is. Ráadásul az európai uniós élelmiszer-szabályozás jelentős filozófiaváltás előtt áll és a termékek versenyképességének és piaci elfogadottságának javítása nem lehetséges a jogszabályi változásokra való felkészülés és a nemzetközi piaci fejlemények nyomonkövetése nélkül. Például a termékek környezeti lábnyomának kiszámítása és kommunikációja területén, egyre több, és összetettebb joig és piaci elvárásnak kell az elkövetkező években eleget tenni, különösen az élelmiszerekkel kapcsolatos kommunikáció és jelölések terén.
Az általam szervezett vállalati workshopokon alaposan és hatékonyan körbejárjuk a felkészüléshez szükséges témákat

Megrendelőre szabott, fél- vagy egy napos workshopok:

• fenntartható élelmezési-rendszerekről, várható uniós szabályozásról, piaci folyamatokról, innovációról az élelmiszer-előállításban dolgozó vezetőknek, szakértőknek
• élelmiszeripari zöld kommunikációról, a várható uniós szabályozásról élelmiszerpiaci vezetőknek, marketing szakembereknek
• növényi alapú élelmiszerek gyártásának, fogyasztásának és szabályozásának nemzetközi, európai és hazai trendjei
• alternatív fehérjeforrások, nemzetközi és tagállami trendek
• állatjólét és fogyasztói tudatosság: jogszabályok, generációk, véleményvezérek, kezdeményezések
• új megközelítések az élelmezési rendszerek átalakításához: olcsó élelmiszerek paradigmája, valós költség számítás, ökológiai lábnyom
• az élelmiszerek ökolábnyomának jelöléséről, számításáról, szabályozásáról, piaci folyamatokról élelmiszerpiaci vezetőknek, marketing szakembereknek

• Találjuk ki (jogszerű) zöld narratívánkat: vállalati climate-smart workshop

• Körforgásos gazdaság és az élelmiszerpiaci szereplőknél keletkező élelmiszer-hulladék mennyisége csökkentésének lehetőségei (Élelmiszervilág & Transfoodmission)
• Gasztronómia és fenntarthatóság (Élelmiszervilág & Fabrik)
• Közétkeztetés és fenntarthatóság (Élelmiszervilág & KÖZSZÖV & Planteen)